Försäkra din bil hos Dina

Dina

Med en bilförsäkring hos Dina försäkringar har du stor möjlighet att skräddarsy ditt försäkringsskydd. Du kan välja att teckna trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Förutom en hel- och halvförsäkring har du möjlighet att teckna flera tilläggsförsäkringar.

Trafikförsäkringen ger ersättning för person- och egendomsskada som du har orsakat med din bil. Den täcker alltså inte skador på din egen bil eller på det som transporteras i bilen. Du betalar 1000kr i självrisk och ytterligare 1000kr i självrisk om någon annan än försäkringstagaren kört bilen som dessutom var under 24år när skadan ägde rum. Om du har orsakat en trafikolycka på grund av trafikbrott som exempelvis rattfylleri betalar du en självrisk på 4650kr.

Halvförsäkringen ersätter bland annat glasskada bärgning, brandskador, maskinskada och stöld. Du får också ersättning för kostnader vid vissa brottmål och tvister. I helförsäkringen ingår dessutom en vagnskadeförsäkring. I Dinas bilförsäkring för elbil ingår bland annat ersättning för batteri och elektronik.